Noderīgi

Zīda segas priekšrocības

Zīda sega vai dūnu sega?

Kad runa ir par mūsu guļvietu, derēs tikai vislabākais. Iegādājoties jaunu segu, var būt grūti izšķirties starp daudzveidīgajiem segu piedāvājumiem.
Viena no populārākajām izvēlēm ir zīda pildījuma sega un dūnu/spalvu pildījuma sega, kuru parasti sauc vienkārši par “dūnu segu”. Bet, kura būtu vispiemērotākā Jums un kāpēc? Šajā rakstā mēs aplūkosim dažas abu segu priekšrocības, lai Jums palīdzētu vieglāk izvēlēties.

Kāds ir labākais segas pildījums?

Kaut arī ir daudz un dažādas segu pildījumu variācijas, divas no populārākajām ir zīda un dūnu. Segas ar šiem abiem pildījumiem ir ļoti vieglas un komfortablas, tās ir maigākas par standarta kokvilnas vai poliestera segām. Kā arī tīra (t.i., gan segas pildījums, gan segas audums ) 100% zīda sega padara gulētiešanu TIK greznu…

Kādas ir zīda pildījuma segas priekšrocības?

Priekšrocību segai ar zīda pildījumu ir daudz, sākot no ieguvumiem veselībai līdz pat segas izturībai. Zīda sega ir izcili komfortabla. Tā ir ļoti maiga pieskārienam, kā arī nodrošinās ērtu nakts miegu. Zīds ļauj ādai elpot, līdz ar to Jūs miegā necietīsiet no pārkaršanas. Zīda sega ir arī padevīgāka nekā dūnu/spalvu sega, līdz ar to sega kustas līdz ar Jūsu ķermeni, nevis pret to.

Zīda sega ir draudzīgas Jūsu veselībai

Tā kā gulēšana zem zīda segas parasti samazina svīšanu, ir ievērojami mazāka baktēriju savairošanās iespēja. Tas padara miega vidi daudz higiēniskāku, kā arī atvaira putekļu ērcītes. Zīds ir anti-alerģisks materiāls, tas nozīmē, ka tas neradīs kairinājumu alerģijas un astmas slimniekiem.

Zīda segas nevar savelties

Zīda pildījuma segas vienmērīgais klājums nozīmē, ka tā nesavelsies segas apvalka iekšpusē. Šāda veida sega ir izgatavota no smalkiem A klases zīda pavedieniem, kas ir savienoti garās šķipsnās, kuras ir sastiprinātas līdz ar segas apvalku. Nav nekā kaitinošāka, kad segas pildījums pārvietojas apvalka iekšpusē un sadalās atsevišķos gabalos, vai ne? Ar zīdu pildīta sega jums nebūs pastāvīgi jāizlīdzina un jāpiekārto.

Zīds ir lielisks siltuma izolators

Esam jau stāstījuši par zīda izcilo ventilācijas spēju un elpojošo raksturu, bet vai zinājāt, ka zīds patiesībā ir arī lielisks siltuma izolators? Tas ir tāpēc, ka zīds var uzkrāt siltumu, kad ir auksti, un aizvadīt siltumu prom no ķermeņa, kad ir karsti. Ar zīdu pildīta sega ir lieliski piemērota gan ziemas, gan vasaras mēnešiem.

Kādas ir dūnu pildījuma segas priekšrocības?

Dūnu segas priekšrocība ir tās gaisīgums, vieglums un īpašais komforts. Uzmanību ir jāpievērš dūnu segas sastāvam. Jo vairāk tajā būs augstvērtīgu, smalku zosu dūnu, jo tā būs vieglāka un gaisīgāka. Dūnās jau dabīgi ir neskaitāms daudzums smalku gaisa “kabatiņu”, kas akumulē un uzkrāj ķermeņa izdalīto siltumu, nodorošinot komfortablu un siltu miega vidi. Jo vairāk segas pildījumā būs dūnu, jo tā būs gaisīgāka un vieglāka, kā arī tā būs padevīgāka ķermeņa kustībām miegā. Vissaugstvērtīgākās luksuss kategorijas segas sastāvā būs 90-100% smalku zosu dūnu. Šīs segas ir izcili vieglas un komfortablas.

Dūnu segas ir veidotas tā, lai akumulētu (uzkrātu) siltumu, tas nozīmē, ka Jums būs silti, bet, iespējams, vēlāk naktī jutīsieties pārāk karsti. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties pareizu segas siltuma kategoriju, kas atbilst Jūsu individuālajai termoregulācijai un iekštelpu temperatūrai. Dūnu sega ir lieliska izvēle Jūsu ķermeņa labsajūtai, ja vēlaties vieglu un gaisīgu segu, un tajā ietīties gluži kā mākonī.

Pievienot komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta Obligātie lauki ir atzīmēti *